Het Gesprek en Transcripties

Ik kijk niet zoveel TV meer als primaire informatiestroom. Tot nu toe de TV naast de computermonitor aan op RTLZ, nieuws, consumenten24 of politiek24. Bij het zappen tussen alle verkiezingsprogramma’s door strandde ik vandaag (woensdag) bij Het Gesprek. Ik had toevallig(?) de TED.com logostyle diapositief, blauwe Het Gesprek“Het Gesprek” advertentie gezien in de NRC Next en deze praatzender kwam laatst ook ter sprake bij een nachtelijke herhaling van Pauw&Witteman in een gesprek met Derk Sauer over NRC Media dat hij in januari 2010 had gekocht.

Derk Sauer is nou een bijzondere man; een inspirerend voorbeeld van authentiek eigenzinnig ondernemerschap.

De zender “Het Gesprek” dus. Wat een rust. Inhoudelijk interessante slow-TV waar je wel even de tijd voor moet nemen (of het je laten overkomen). Ik kreeg natuurlijk zoals altijd weer associaties en gedachten bij de gesprekken en krabbelde wat mijmeringen in een Googledocs documentje (want waar anders als je niet achter je eigen PC of laptop zit?). OK Natuurlijk zou ik ook mijn Dropbox kunnen gebruiken maar dan moet je wel eerst een extra installatie doen van de Dropbox plugin / addon en ZOHO applicaties zijn (hoewel geavanceerder dan Googledocs) minder goed ge├»ntegreerd met Google applicaties (Gmail) en mijn iPhone.

Ik zou dus al kijkend, luisterend en typend ook wel de tekst van de interviews van Het Gesprek willen nalezen, maar die zijn er (nog) niet, waarom nog niet? Ik heb zojuist een mail gestuurd naar de redactie.

Ik zag dat de site een upgrade heeft gekregen en dat je nu kunt registreren. Dat biedt perspectieven. Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkeling en de inhoudelijke samenwerking met NRC Media. Ik zou me kunnen voorstellen dat er ook educatieve en intellectueel spannende content ontwikkeld kan worden mogelijk in combinatie met user generated content.

Ik las net na het Googlen een artikel over transcripties dat er automatische transcriptie oplossingen zijn:
http://www.kennislink.nl/publicaties/computer-gaat-tv-programmas-ondertitelen
En anders natuurlijk wel via virtual assistants (VA). Ik kom hier (over VA’s) in een ander blogje nog op terug n.a.v. Tim Ferris’ – The 4 hour workweek.
Toine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *